Mpaxalatex εν τούτο το τόπο


Μου έκανε εντύπωση ένα άρθρο στο tsouknida.com στο οποίο αποδυκνύει ότι ανεκαθεν το Ελλήνικό δημόσιο είναι «παράγκα» ειδικά το ασφαλιστικό σύστημα

Στο εν λώγο άρθρο μια αγρότησσα από την Κρίτσα στο Λασίθι της Κρήτης αναγνωριζόταν ως αβάπτηστη (wtf?) και δεν μπορούσε να πάρει σύνταξη. ΚΑι γενικά αυτο αποτελέι ένας λογος να ασχολιθώ λίγο με το θέμα του συνταξιοδοτικού και γενικότερα του κρατικού συστήματος

Κατ´ αρχάς το Ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα έχει πολούς ασφαλιστικούς φορείς με χρεωμένα ταμεία γιατί τοτε να υπάρχουν πολοί φορέις και όχι μόνο ένας για όλλα τα επαγγέλματα. Και η σύνταξη και η ασφάλιση θα υπολογίζεται βάση της επικυνδηνότητας και του εισοδήματος του πεαγγλέλματος που ασκέι ο καθένας. Ώμως αυτό μπορέι για επαγγελματα όπως πχ μεταλλορύχος η λιμενεργάτης που αμείβονται λίγο και είναι πολύ επικύνδυνα να ειπάρχει μια εισφορα που θα δίνει ο κάθε πολίτης για να καλύπτεται μέτρος της σύνταξης η του ασφαλιστικού ποσού. Ακόμα σε περίπτωσαη όπου καποιος πχ έχει ένα μηχανουργείο και εργάζεται αυτό θα έιναι 2 επαγγέλματα τότε θα συνταξιοδοτείτε αυτό όπυ έχει την υψηλότερη επικυνδηνότητα. Δηλαδή εν ολίγοις θα λαμβάνεται υπόψη και η συμμετοχή του ιδιοκτήτη μια επιχείρησης η συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία μέσου του συντελεστή επικυνδηνότητας. Για κάθε εργαζόμενο και όπου θα συνταξιοδοτείτε ανάλωγα με το μέσο όρο των εισοδημάτων όπου βγάζει στον παραγωγικό του βιο. Ενώ το ασφαλιστικό ποσό θα υπολογίζεται βάση του εισοδήματος κάθε χρόνο.

Ακόμα το κρατικό σύστημα έχει πολή γραφειοκρατέια και πρέπει να διαχεριστει πολλά δεδομένα. Ακόμα η Ελληνική νομοθεσία έχει πολλές ασάφειες και κένα όπου μερικές φορές αναγκάζουν τον πολίτη να παρανομίσει. Πράγμα ανήκουστο για μια σύγχρονη κοινονία. Ας εξετάσουμε κάθε θέμα επιμέρους:

Η πολλή γραφειοκρατέια του Ελληνικού συστήματος και οτι σήμερα πρέπει να διαχέιρηστεί πολλά δεδομένα συμαίνει ένα πράγμα για μένα:
Αυτομαστοποιημένη μηχανογράφηση σε κάθε πτυχη. Γιατί ξέρεται η μηχανογαφιση στου Ελληνικού συστήματος δεν ειται και ότι καλύτερη πρέπει να υπάρχει πλήρης μηχανογράφιση και ο δημόσιος υπάλληλος να παίζει τον ρολο του «Ελεγκτή». Ακόμα ο καε πολίτης πρέπει να έχει πρόσβαση και να μπορέι να ελέγχει την ακρίβεια των στοιχέιων που είναι αποθηκευμένα στους κρατικούς servers. Και να είναι υποχρεωμένος 1 φορά τον χρόνο να τα ελέγχει. Ακόμα όλα τα έσοδα και έξοδα να του κράτους να κρατιεται σε ηλακτρονική μπορφή ακόμα και τα έσοδα κάι έξοδα κάθε πολίτη καλό θα ήταν να καταγράφονται σε κρατικούς servers την ώρα κάθε οικονομικής συναλαγης. Γενικά αντί για «γραφειοκρατέια» να υπάρχει «υπολογιστυοκρατία» διότι μόνο μερικοί Η/Υ με την δικτύωση τους μπορουν να κρατήσουν κάθε δεδομένο που υπάγρει και σε τόσο μεγάλο όγκο.

Δεύτερον οι νόμοι έιναι σαν κανόνες ασφαλείας για την κοινόνία όπως και τα συστ´ηματα ασφαλείας στους H/Y. Όπως ένας admin πρεπει να κάνει συχνά pentests (δοκιμές ασφάλειας) και γενικά να αναβαθμίζει το σύστημα του και να ελέγχει κατα πόσο εύκολα μπορει να παρακαμφθέι η ασφάλεια του server έτσι και οι ηγάτες και ποι νομοθέτες πρέπει να ελέγχουν το πόσο εύκολα μπορεί να μπει σε εφαρμογή ένας νόμος η και τα πιθανα «παραθυράκια». Ακόμα πρεπει να υπάρχει και έλεςγχος για το ποσο μπορέι να τηρηθέι ενας νόμος και να γίνεται έρευνα για το αν τηρείτε και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Δηλαδή το κράτος και η κρτατική εξουσία να μην «κοιμάτε» αλλά να είναι ένα δυναμικό περιβάλλον όπως και η κοινονια όπου ζούμε.Κυρίως οι κρατική εξουσία πρέπει να ερευνά για το πως τηρούνται και το πως τηρούνται οι νόμοι όπου θεσπίζει και σε περίπτωση γενικής παρανομίας να ελέγχει το γιατί. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει διότι δεν υπάρχει ούτε ενθάρυνση από το κράτος στους πολίτες να μην παρανομούν αλλά ούτε και η απαιράιτητη έρευνα και έλεγχος.

Ακόμα η έλλειψη του έλέγχου και σώστης συλλογής και δειαχέιρησης δεδομένων είναι φανερή αλλά αυτά γίνονται σκόπιμα. Άραγε γιατί όλο έχουμε παράπονα από μια κυβέρνηση πάμε και ψηφίζουμε την ίδια? Γιατι κατηγορούμε την κυβέρνηση που έχει άκενι ένα χ-υ κόμμα και παμε και το ξαναψηφίζουμε έιναι σαν να μας έχουν βιάσει και να πάμε ξανά στον βιαστή και να στήνομαστε. Μήπως τελικά μας άρεσε και λέμε ότι μας βιάζουν? Μήπως τελικά έχουμε και έμεις μέρτος της ευθήνης για την χρεοκο[πία της Ελλάδας μήπως τελικά από τα «Λαμόγια» υπάρχουν και «ΛΑΜΟΓΙΑ» και έιναι ο ίξδιος ο λαος?

Τελικά αυτό είναι τα ίδια τα λαμόγια έιναι ο ίδιος ο λαός στην μεγαλήτερη μερίδα του άρα μην κατήγορείτε τους άλλους αλλά κατηγορέιστε τον ίδιο σας τον εαυτό διότι ότι ψηφίζεται είναι η μικρογραφία σας. Άρα μην κάθεσται και κλέται σαν μικρα παιδάκια με κροκοδύλεια δάκρυα και πεζεται τις αθόες περιστερες διότι αυτά είναι τοξικά απόβλητα για την Ελλάδα και για τον κόσμο γενικότερα. Διότι ο ίδιος ο λαός είναι το ίδιο το λαμόγιο άμα ο καθένας πάερι και δίνει φακελάκι στον Ιατρό και βάζει βύσμα για το δημόσιο τι θα ψηφίσει ε? Δεν βγήκαμε από το αυγό μας χθές και μην μας περνάτε για χαζούς απλά το παιζουμε γιατί σας βαρεθήκαμε.

Αρκετά για σήμερα…..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.