Αγαπημένο Βιβλίο Δικτυακού προγραμματισμού


Σίγουρα η ιδέα να κάνω διαδικτυακές εφαρμογές δε σε πλατφόρμα όπως το Linux μου ακούγεται σαν «Programmer’s Paradise» διότι είμαι ένα μικρο βηματάκι στο να γίνω ακόμα καλύτερος μελλοντικός προγραμματιστής  ;-). Άμα με περάσατε για nerd ίσως και να έχεται δίκιο.

Λοιπόοοοον μόνο και μόνο η ιδέα το να κάνω τέτοιου είδους εφαρμογές  (όπως το είπα και πριν) άρχισε να με κάνει να διαβάσω το βιβλίο «Διαδικτυακός Προγραμματισμός στο TCP/IP – Linux/POSIX Sockets» αν και είμαι υπέρ των manual όπου βρίσκω στο διαδίκτυο  παρά βιβλίων τελικά βρέθικα να το διαβάζω ενθουσιοδώς.

Για αρχή κατάφερα να κάνω κάποοια μικροεφαρμογή αλλά όχι τίποτα σπουδαίο διότι μετά από το Κεφάλαιο 6 και μετά αρχίζει το «Hot stuff» (From Gimme-Code-and-take-my-soul-Department). Ελπίζω προς το παρών να μην ψάχνω bugs στον Apache (Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο – αν και ενδαφέρον one -) ίσως στο μέλλον.

Για όσους θέλουν να κάνξουν τον ανταγωνιστή του Apache η κάποιουν γνωστού browser καλό είναι να ρχίσει από εδώ. Γιατί άμα δεν μάθεις να μπουσουλας πως θα μάθεις να περπατάς?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.