Τo κίνημα των αγανακτησμένων και το τι τρωπή πρέπει να πάρει


Νομίζω ότι κανείς θα θεωρήτω χαζός η δεν θέλει να ενημερωθεί  αν δεν έχει ακουσει για το κίνημα των αγανακτησμένων. Γενικά υπήρχε και υπάρχει μια τάση το να μην εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς.

Όμως το θέμα είναι όχι μόνο να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό αλλά να αποφύγουμε και μια μελλόντικη και γενικότερα μια οικονομία όπου αναπόφευκτα θα έχει κρίσεις. Δηλαδή το να έχουμε το «καλό παιδί»  στην Πολιτική ή δεν έχουμε τα λαμόγια πάνω στο κοινοβούλιο, ποιος μας εγγυάται ότι θα έχουμε μια οικονομία δίχως κρίσεις η στο μέλλον ενδεχωμένως να μην ξαναπτωχεύσει η Ελλάδα?

Τον πρόβλημα είναι ότι το ήδη υπάρχων οικονομικό σύστημα (Καπιταλιστικό) έχει σαν στόχο την Μεγιστοποίηση του κέρδους και όχι τον άνθρωπο. Το θέμα είναι να στραφούμε σε ένα ποιο «ανθρωποκεντρικό «οικονομικό σύστημα και όχι «χρηματοκεντρικό» κεντρικό σύστημα ( Μέγιστο ποσό χρήματος πάνω απ’ όλα).

Ακόμα το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κακοδιαχείρηση από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και ο υπέρμετρος δανεισμός από της τράπεζες σε δανειστές όπως η Ελλάδα αλλά και το ότρι στρηρίζεται το σύστημα σε κάτι το ευμετάβλητο όπως το χρήμα και όχι κάτι το σταθερό όπως η κάλυψη των βασικών αναγκών. Δηλαδή η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι παράμετρος πολλών Μεταβλητών κι όχι μιας η οποίες 1 εξ’ αυτών είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Οι οποίες κατά την γνώμη μου είναι:

  1. Μείωση φορολογίας νομικών προσόπων ( http://techiechan.com/?p=984&cpage=1 )
  2. Κατασπατάληση και κακοδιαχείρηση δημόσιου Χρέους
  3. Εξάρτηση και αφιέρωση του οικονομικού συστήματος στην ΜΕγιστοποίηση των κεδών αλλα και στην ανεξέλεγτη κίνηση του χρήματος στο καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα.(Το «Αόρατο Χέρι» του Adam Smith)

Το θέμα είναι ότι το κίνημα δεν πρέπει να έχει στόχο μόνο την πολιτική αλλά και την εξασφφάληση του ότι η χώρα δεν θα ξαναβρεθεί ποτέ σε χρέος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.