Atlantis FM 105.2FM Και κάτι όπου δεν μου άρεσε


Χθες άκουγα τον Atlantis FM, δεν τον ακούω αρκετά συχνά παρά μόνο όταν είμαι Αθήνα. Χθες είχε ο παρουσιαστής όπου μου διαφεύγει το όνομα του ένα καλεσμένο όπου έκανε ένα «παιχνιδάκι» έδινε ο ακροατής 10 λέξεις και ο καλεσμένος με τις 10 λέξεις έκανε ποίημα.

Λοιπόν έδωσα τις 10 λέξεις μου έκανε το ποίημα ο άνθρωπος. Και ήθελα να στείλω απάντηση στον σταθμό . Αλλά το μύνημα ήταν τόσο ακριβό 1 ευρώ και κάτι όπου δεν είχα αρκετές μονάδες για να του στείλω την απάντηση στον σταθμό. Εδώ είναι το «παράπονό» μου.

Εφόσον ο συγκεκριμένος σταθμός θεωρεί τους ακροατές του σαν μια παρέα γιατί δεν προβαίνει σε ενέργειες για να την κάνει ακόμα μεγαλύτερη. Το μήνυμα σε σχέση με  άλλον σταθμό όπου άκουγα παλιά (95,2 Athens DJ) είναι πολύ ακριβό έτσι λίγα άτομα και συγκεκριμένα επικοινωνούν με τον παραγωγό (όπου στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ΚΑΙ καλλιτέχνης).

Έτσι δημιουργείτε μια κλειστή παρέα με λίγα άτομα. Και εδώ είναι το πρόβλημά μου εφόσον ισχυρίζεστε ότι είστε μια παρέα γιατί δεν κάνετε και ποιο προσιτή και την επικοινωνία τις παρέας? Έτσι θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη η παρέα. Ακόμη γιατί να υπάρχει επικοινωνία μόνο μέσω μηνύματος και τηλεφώνου? Γιατί να μην υπάρχει και άλλου είδους ποιο οικονομικά προσιτός τρόπος επικοινωνίας πχ. email η το μήνυμα να είναι ποιο φτηνό;

Advertisements

7 thoughts on “Atlantis FM 105.2FM Και κάτι όπου δεν μου άρεσε

 1. Διονύσης Κωτσάκης

  Σου στέλνω λοιπόν το mail μου για οποιαδήποτε απορία δεν μπορεί να λυθεί από εδώ και είσαι καλεσμένος και στην εκπομπή μου… Εν τάχει σου λέω ότι υπάρχει επικοινωνία με τη ραδιοφωνική παρέα με δωρεάν τρόπους αλλά όχι εν ώρα εκπομπής και επιπλέον το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του μηνύματος πάνε στον πάροχο, στον ΟΤΕ και στην εταιρεία κινητής του φίλου που στέλνει. Και βέβαια, το μήνυμα είναι ένα όπλο που έχει ο σταθμός για να μείνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ από πολυεθνικές δισκογραφικές και πληρωμένα airplay. Κάπως πρέπει να πληρωθεί το ρεύμα στο βουνό, το τέλος χρήσης συχνότηττας, η συντηρήσεις και και και… σωστά; Υπάρχουν έξοδα για πράγματα που δεν βάζει ο νους σου αν δεν είσαι μέσα στα πράγματα… Το σίγουρο είναι ότι αν ο σταθμός δεν ήταν ελεύθερος το ταμείο θα ήταν γεμάτο… Αλλά κάποια στιγμή αποφασίζεις αν θα στηριχτείς στον κόσμο σου ή στους έμπορους cd, ψήφων και illustration ινδαλμάτων…. Αυτά!

  1. pc_magas Post author

   Καλισπέρα.
   Κατ’ αρχάς να συστηθώ λέγομαι Δημήτριος Δεσύλλας φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και τεχνολογίας Η/Υ του Τει Λαμίας.

   Το θέμα μου εξ’ αρχής είναι ότι όταν θέλω να επικοινωνήσω on air, λόγο ότι είναι τόσο καλό το πρόγραμμα και ότι ο σταθμός παίζει καλή μουσική θέλω να επικοινωνώ με τον εκάστοτε παραγωγό και την εκπομπή, λόγο του κόστους του μυνήματος ξεμένω από κάρτα και δεν μπορώ να επικοινωνώ συνέχεια με τους εκάστοτε παραγωγούς τις εκπομπής. Να πω την αλήθεια δεν είμαι και συχνός ακροατής του σταθμού τώρα τελευταία αλλά άκουγα συχνά την εκπομπή του Κώστα του Μυλωνά όπου πλέον δεν παίζει στον σταθμό σας. Και θυμάμαι από τότε ότι χαλούσα τις μονάδες στο κινητό μου για να επικοινωνώ μαζί του. Εξάλλου το κόστος των sms είναι ένας λόγος όπου ο συγκεκριμένος παραγωγός (Κώστας Μυλωνάς) έφυγε από ως παραγωγός από τον συγκεκριμένο σταθμό. (Βάση τα λεγόμενά του βέβαια)

   Κατά την γνώμη μου το κόστος είναι ένα θέμα όπου βάζει τον ακροατή σε σκέψεις να επικοινωνήσει με την εκπομπή. Πολλές φορές όταν ακούω τον σταθμό σας με βάζει σε σκέψεις να στείλω ένα μύνημα λόγο του κόστους. αυτό είναι ένα μειον διότι ίσως και άλλα άτομα να σκέφτονται το ίδιο όταν θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Πρέπει, κατα την γνώμη μου, να βρεθούν άλλες λύσεις έτσι να βγουν τα έξοδα του σταθμού και να μειωθεί το κόστος επικοινωνίας με τον εκάστοτε ακροατή ή και η επικοινωνία των ακροατών με τον εκάστοτε παραγωγό όπου μεταδίδει on air να είναι ποιο οικονομικά υποφερτή.

   Μερικές λύσεις είναι:
   A) Συνδρομιτική Υπηρεσία στο site sas ένας νέος καλλιτέχνης πληρώνοντας ένα πόσο θα μπορεί να ανεβάζει τα τραγούδια του μέσω internet και αυτά να αξιολογούνται και να μπαίνουν στην μουσική «βιβλιοθήκη» του σταθμού.
   Η ένας ακροατής πληρώνοντας μια μηνιαία συνδρομή να κατεβάζει απεριόριστα τα κομμάτια όπου παίζονται από τον σταθμό σας.
   Β)Προσθήκη διαφημήστικών Banner στο site σας.
   Γ)Σεμινάρια (επι πληρωμής) σύνθεσης μουσικής. Έτσι να μπορούν να γεννηθούν νέοι καλλιτέχνες μέσω της αρωγής σας.
   Δ) Συνεργασία με άλλους σταθμούς εκτός Αθηνών όπου θα μπορούν να «νοικιάζουν» τα δικαιώματα μετάδοσης κάποιον εκπομπών στην δικιά τους συχνότητα. Πχ Ένας σταθμός από την Λαμία να πληρώνει τον μήνα στον σταθμό σας κάποιο χ ποσό για να μεταδίδει μια εκπομπή από τον σταθμό σας.

   Επίσεις σας προτείνω το εφόσον καταφέρατε να κάνετε τους ακροατές σας παρεά γιατί αυτή η παρέα να μην μεταμορφωθεί σταδιακά σε κοινότητα? (Εμπνευσμένος από τις κοινότητες ελευθέρου λογισμικού). Πχ με την προσθήκη forum στο site σας η μέσω irc καναλιού.

   1. Διονύσης Κωτσάκης

    Σου απαντώ και στα 4, αν και τις τιμές δεν τις καθορίζω εγώ…
    Α) Πρώτα απ’ όλα δεν είναι ηθικό να βάζουμε τον οποιονδήποτε καλλιτέχνη να πληρώνει το παραμικρό προκειμένου να παιχτεί. Από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι τώρα έχουν περάσει στο ρεπερτόριό μας 76 νέοι καλλιτέχνες-μπάντες… Το δεύτερο ενδεχομένως να συζητηθεί δεν είναι κακή ιδέα, αλλά θα πρέπει να σου πω ότι το 90% των καλλιτεχνών είναι σε κάποια εταιρεία, έστω και μικρή που έχει τα δικαιώματα… Οι πρακτικές δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες…
    Β) Τα banners που ούτως ή άλλως υπάρχουν χρησιμοποιούνται κατά βάση σε επίπεδο ανταλλακτικής διαφήμισης. Και θα πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα κι αν βάλουμε 3-4 banners διαφημιστικά, και πάλι θα μιλάμε για ένα χαμηλό τριψήφιο νούμερο, τη στιγμή που μόνο τα ρεύματα έχουν τετραψήφιο κόστος…
    Γ) Δεν είναι η δουλειά ενός σταθμού να κάνει σεμινάρια σύνθεσης. Σύνθεση μαθαίνει κανείς σε ωδεία και σε σοβαρό επίπεδο σε μουσικά πανεπιστήμια.
    Δ) Εδώ πρέπει να απευθυνθείς στο Ε.Σ.Ρ. γιατί υπάρχουν πολλοί σταθμοί της περιφέρειας που έχουν ήδη ενδιαφερθεί αλλά χρειάζεται άδεια από το Ε.Σ.Ρ.
    Forum ενδεχομένως να έχουμε εως το τέλος του έτους…
    Και πάλι διευκρινίζω πάντως ότι δεν χαράζω προσωπικά την οικονομική πολιτική του σταθμού.
    Μπορώ πάντως να σου πω με βεβαιότητα ότι ο σταθμός δεν κάνει κέρδη γιατί έχω ακούσει διάφορα τρελά…

 2. pc_magas Post author

  επιεις μπορεί να κάνει μαθήματα σχετικά με την ραδιοφωνία. Πχ. τι χρειάζεται κανείς να γίνει ραδιοφωνικος παραγωγός, αν δεν μπορεί να κάνει μαθήματα σύνθεσης.

  1. Διονύσης Κωτσάκης

   Ανάλογα με το τί είδους ραδιόφωνο κάνει. Π.χ. για να κάνεις δημοσιογραφικό ραδιόφωνο πρέπει να γνωρίζεις δημοσιογραφία…
   Σε μουσικούς σταθμούς καλό είναι να έχεις περάσει και από σχολή δημοσιογραφίας στην οποία θα μάθεις 5 πράγματα για το πως θα στέκεσαι στο μικρόφωνο, πως θα πάρεις μια συνέντευξη όποτε χρειαστεί, διάφορα άλλα θέματα παραγωγής και από εκεί και πέρα σημαντικά είναι τα τεχνικά θέματα, η γνώση του ρεπερτορίου και πολλές πολλές πολλές άλλες λεπτομέρειες…

   1. pc_magas Post author

    Γιατί αυτέ τις γνώσεις όπου χρειάζονται να μην τις δίνει o atlantis FM κάνοντας ένα εργαστήρι ελευθέρων σπουδών. που το ίδιο πρωσοπικό θα μπορεί να είναι και το διδακτικό πρωσοπικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.