Απεργίες: Πως πιστεύω πως πρέπει να γίνονται.


Βγήκε ανακοίνωση πως γίνεται η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών προκειμένου να ανεφοδιαστούν τα νησιά τουλάχιστον σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Έτσι θέλω να αγγίξω τα εξής θέματα:

  1. Τελικά η απεργία είναι αποτελεσματικός τρόπος διεκδίκησης δικαιωμάτων;
  2. Μπορεί μια ομάδα εργατών που απεργεί να επηρεάσει τα συμφέροντα μιας άλλης ομάδα ανθρώπων;

Για το πρώτο δεν μπορώ να πω με σιγουριά είναι ένας τρόπος διεκδίκησης αλλά πολλές φορές αναιρείτε σε περίπτωση όπως αυτής της επίταξης. Τότε πρέπει για κάποιο λόγο αυτοί που κάναν την επίταξη να «φοβηθούν»  πχ. με χακτιβισμό  πχ. επιθέσεις DoS προς τους servers του εκάστοτε υπουργείου Ναυτιλίας. Προσωπικά πιστεύω πως μια απεργία δεν πρέπει η μόνη ενέργεια αντίδρασης αλλά να υπάρχει σύνολο ενεργειών. Δηλαδή να υπάρχει προσεγμένο και μελετημένο πλάνο δράσης με μείγμα ενεργειών και όχι μόνο μια ενέργεια. Δηλαδή η αντίδραση να είναι μια παρτίδα σκάκι. Γιατί οι λαικές αυθόρμητες εξεγέρσεις χωρίς σχεδιασμό δεν οδηγούν πουθενά όπως με τους αγανακτισμένους που έγινε ότι έγινε οι καντίνες  με σουβλάκια και hot-dog θυσαυρίσαν και στο τέλος ακόμα είμαστε στο μνημόνιο. Πρέπει να γίνεται μια όσο το δυνατόν μυστική οργάνωση με σύνολο ενεργειών που να οδηγεί την εκάστοτε κυβέρνηση πολιτικό η αφεντικό σε αδιέξοδο και μονόδρομο την ικανοποίηση των αιτημάτων των εκάστοτε απεργών.

Η αντίδραση πρέπει να γίνεται άμεσα αλλά όσο προχωράει να έχει εμπλουτισμένο πακέτο ενεργειών πχ. έναρξη με κλασική απεργία μετά ταυτόχρονα να γίνει Πολιορκία του Υπουργού στην Οικία του και DoS attacks αλλά και defacement όσο στην εκάστοτε σελίδα του υπουργείου αλλά και στις σελίδες των εκάστοτε γραμματειών και υπηρεσιών που είναι υποκείμενες στο εκάστοτε υπουργείο. ενώ στην επιστράτευση ξαφνικά να «χαλάσουν» όλα τα πλοία με βαθμό που θα αργήσει πολύ η επισκευή τους.

Γιατί ο τρόπος που μας κόβουν βασικά δικαιώματα είναι καθαρά οργανωμένος έτσι και η αντίδραση πρέπει να είναι εξίσου οργανωμένη και μελετημένη.

Για το Δεύτερο σαφώς ναι όντως μια απεργία επαγγελματιών επηρεάζει μια άλλη ομάδα ανθρώπων. Αλλά πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει και ομάδες που δεν φταίνε σε τίποτα πχ. στην εν λόγο περίπτωση των ναυτεργατών επηρεάζει την εκάστοτε οικογένεια που κατηκεί στα νησιά του Αιγαίου λόγο ότι δεν μπορεί να έχει τρόφιμα να φάει. Γι αυτό πρέπει να μελετηθούν οι δράσεις ώστε να είναι καθαρά στοχευμένοι σε συγκεκριμένες ομάδες και πρόσωπα κλειδιά πχ. στην συγκεκριμένη περίπτωση με τους ναυτεργάτες αν πολιορκούνταν ο υπουργός Ναυτιλίας στο σπίτι του ενδεχομένως να ήταν ποιο αποτελεσματικό από το να δεθούν τα πλοία στα λιμάνια.

Γενικά δεν λέω όχι στην αντίδραση αλλά να γίνει μελετημένα προσεκτικά με σχέδιο όπως θα έκανε ένας στρατηγός σε έναν πόλεμο προκειμένου να πετύχει κάποιο στόχο. Δεν πρέπει να γίνει μόνο απεργία αλλά ένα σύνολο ενεργειών σε κατάλληλη χρονική στιγμή η εκάστοτε ενέργεια. Γιατί έτσι πιστεύω μπορεί να επιτευχθούν πολλά σε ελάχιστο χρόνο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.