Κλείσιμο ΕΡΤ. Τι θα έπρεπε να γίνει;


Όπως όλοι γνωρίζετε έχει κλείσει η ΕΡΤ και μεταδίδει μέσω διαδικτύου. Και όπως όλοι γνωρίζουμε έχεο δώσεο πληθώρα ανέργων. Το μόνο καλό είναι ότι θα «ξελαφρώσει» λίγο το λογαριασμός τη ΔΕΗ. (Λες και το χαράτσι μας είναι ελαφρύ και η ΕΡΤ μας έκατσε βαριά)

Αλλά θα μπορούσε να γίνει αλλιώς το πράγμα. Θα μπορούσε να γίνει πρώτα ο νέος  ραδιοτηλεοπτικός φορέας και σταδιακά να μεταφέρεται προσωπικό και μέσα που χρειάζονται. και μετά το λουκέτο. Έτσι ΔΕΝ θα είχαμε τόσους ανέργους. Ακόμη το αρχείο θα μπορούσε να ανήκει ή να μεταβιβαστεί στο υπουργείο πολιτισμού ή να γίνει ανεξάρτητος φορέας και να κρατά αρχείο από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Ακόμη θα μπορούσε η ΕΡΤ να έχει ένα κανάλι για ειδήσεις και για ένα βασικό πρόγραμμα (3 κανάλια τι να τα κάνουμε) και τα υπόλοιπα να είναι συνδρομητικά και έναν η άντε δύο Ραδιοφωνικούς σταθμούς που να εκπέμπουν Πανελλαδικά. Και από το συνδρομητικό πρόγραμμα να βγάζει τα έξοδα για την λειτουργία του σταθμού και έτσι να μην χρειάζεται cent από το δημόσιο  αλλά και το δημόσιο αλλά ίσως να είχε έσοδα (Το δημόσιο θα μπορούσε να ήταν και μέτοχος). (Πείτε μου πόσοι από εσάς δεν πληρώνεται NOVA ή OTE TV μόνο και μόνο για ποδόσφαιρο)

Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λύσεις ένα πρόβλημα αλλά το δημόσιο αδυνατεί να επιλέξει την καλύτερη λύση…

4 thoughts on “Κλείσιμο ΕΡΤ. Τι θα έπρεπε να γίνει;

 1. Kon14

  δημήτρη συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου. γιατί αν μην ανοίξει πρώτα ο άλλος φορέας; για να περάσουν μέσα όποιους θέλουν εκείνοι, ενώ έτσι διώχνουν τους πάντες, χωρίς να τους ενδιαφέρει, και βάζουν μέσα όποιος θέλουν. σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα παντού και τα μυαλά στα σκάνδαλα του αόρατου σταθμού…

  1. pc_magas Post author

   Και πάλι καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά σε κάποιο σημείο δεν το διατύπωσες σωστά.

   «για να περάσουν μέσα όποιους θέλουν εκείνοι»
   Πιστεύω ότι ήθελες να πεις να περάσουν αυτοί που πρέπει να περάσουν.

   Ακόμη το κλείσιμο ο τρόπος που έγινε το κλείσιμο τις ΕΡΤ μπορεί να έχει και άλλους λόγους πέρα από τις περικόπες.

   1. Kon14

    εννοώ ότι έκλεισε και … θα ξανανοίξει… κάτι καινούργιο ώστε να περάσουν, αυτοί που την έκλεισαν, τους δικούς τους (όχι ότι και οι μεγάλοι της ΕΡΤ ήταν δηλαδή άκυροι αλλά τεσπα). Και αφού μπούν οι πράκτορες της ΜΑΣΑ θα βάλει μέσα ο αντωνάκης και τη μισή πελοπόννησο 😛

 2. Anon

  Εγώ λυπάμαι περισσότερο εκείνους που μπήκανε πραγματικά με την αξία τους και τα δουλεύανε τα λεφτά τους. Δεν λυπάμαι τον οποιοδήποτε έπαιρνε 4.000 ευρώ ή και παραπάνω τον μήνα σε ένα κανάλι που χρηματοδοτείται από τον ελληνικό λαό που ναι, μέχρι και τα 10 ευρώ του λείπουν, τη στιγμή που μισθός 1.800 ευρώ το ένα άτομο θεωρείται πολυτέλεια πλέον και νοικοκυριά με δύο εργαζόμενους ανθρώπους μοχθούν για να βγάλουν 1.400-1.500 ευρώ το πολύ συνολικά από τα οποία τα μισά φεύγουν σε λογαριασμούς και ενοίκια που έχουν μειωθεί ελάχιστα.

  Αμφιβάλλω ότι το αρχείο της ΕΡΤ για το οποίο νοιάζονται πολλοί θα χαθεί. Ελπίζω ότι όταν θα ξανανοίξει, αν ξανανοίξει, θα σκεφτούν ότι δε χρειάζομαι την κυρία Στάη για να μου πει τις ειδήσεις επειδή είναι μεγάλο όνομα παίρνοντας τον παχυλό μισθό της και ότι θα σκεφτούν ότι σε μια εποχή που οι νέοι δύσκολα καταφέρνουν να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία λόγω της έλλειψης θέσεων θα λειτουργήσει επιτέλους περισσότερο σαν βατήρας για να αποκτήσουν επιτέλους νέοι επαγγελματίες την εμπειρία που χρειάζονται ώστε να απορροφηθούν στη συνέχεια από ιδιωτικά κανάλια, να δώσουν επιτέλους μια ευκαιρία και σε νέα παιδιά αντί για να βολεύουν το Χ και Ψ τρανταχτό όνομα και όχι μόνο που ίσως και να έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε στις οθόνες μας.

  Έχουν ακουστεί πολλά τελευταία, αλλά περισσότερη εντύπωση μου κάνουν όσοι πιστεύουν ότι όλο αυτό έγινε μέσα σε μία ημέρα. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει χωρίς προειδοποίηση και ακόμα και οι έξω έπρεπε να παρατηρήσουν τα σημάδια που υπήρχαν εδώ και έναν χρόνο. Είχα λυπηθεί πολύ όταν είχαν κλείσει το cine + και το prisma για τα υπόλοιπα στεναχωριέμαι περισσότερο για την ΕΤ3 που ήταν και το μόνο κανάλι που έδινε σημασία σε θέματα που απασχολούσαν τη Βόρεια Ελλάδα και μερικές εκπομπές, μετρημένες στα δάχτυλα, που θα λείψουν από την ελληνική τηλεόραση.

  Κρίμα πολύ κρίμα που σε αυτό το θέμα έχουμε ευαισθητοποιηθεί, αλλά σε άλλα θέματα εξίσου σημαντικά που κανονικά θα μπορούσαν να προσφέρουν αρκετές θέσεις εργασίας ούτε που ρίχνουμε ένα βλέφαρο να δούμε τι πραγματικά γίνεται επειδή τα κανάλια αρνούνται να δείξουν ότι δεν τους συμφέρει ή ότι δε φέρνει τηλεθέαση, σε θέματα μάλιστα που βάζουν το χεράκι τους όχι η Ν.Δ. αλλά άλλα κόμματα. Κανένας επίσης δεν αναφέρει ότι ήταν μια τέλεια αφορμή να το παίξουν πολλά κόμματα ήρωες και υποστηριχτές του λαού για να πάμε μια ώρα γρηγορότερα σε εκλογές, πράγμα που ακουγόταν πολύ τελευταία και το επιδίωκαν. Με άλλα λόγια, είναι όλοι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Αλίμονο στον ελληνικό λαό που δεν έχει άλλες εναλλακτικές, αν και πολλά πράγματα κι εμείς από το κεφάλι μας τα παθαίνουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.