Ελλάδα και Πετραίλεο


Χθες στην Εφημερίδα «Δημοκρατία» ανέφερε στον Ομπάμα ότι στην επίσκεψη του Σαμαρά στις ΗΠΑ ότι η Ελλάδα διαθέτει πετρέλαιο στο υπέδαφος κάτω από το Αιγαίο. Δε τώρα (την ώρα που ξεκίνησα να γράφω) στο ΣΚΑΙ στην Εκπομπή «Οι νέοι φάκελοι» αναφέρουν για τυχόν ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και γενικότερα στο Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα. Να σημειώσουμε πως ακόμη δεν υπάρχουν στάνταρτ αποτελέσματα όλα αυτά είναι πιθανότητα.

Αυτό μου γενά κάποιες απορίες (Σε περίπτωση που έχουμε πετρέλαιο):

 • Πως θα επηρεάσει την οικονομία. Θα καταφέρει να μειώσει την ανεργία;
 • Αυτό ποια βιομηχανική αλυσίδα. Δηλαδή ποιες βοιομηχανίες θα μπορεί να βοηθήσει και ποιες νέες βοιομηχανίες θα μπορούν να ανοιχτούν;
 • Πως θα μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις Ελλάδας με άλλα Πετρελαιοπαραγωγικά κράτη δηλαδή πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις με τα Αραβικά κράτη και Ρωσία με την Ελλάδα;
 • Και στο φινάλε φινάλε η Ελλάδα θα ωφεληθεί οικονομικά ή θα γίνει οικονομικό «τσιμπούσι» και της οικονομίας της Ελλάδας;
 • Στο πρώτο ερώτημα σαφώς ναι αρκεί να προσληφθούν άτομα και να επιβάλει το Ελληνικό Δημόσιο ότι για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων θα προσληφθεί και προσωπικό που έχει Ελληνική υπηκοότητα και ποιο συγκεκριμένα να οριστεί και ένα ποσοστό προσωπικού.

  Στο δεύτερο ερώτημα πάλι έχουμε ότι θα μπορεί να επηρεάσει θετικά την βιομηχανία λόγο ότι θα μπορούμε να παράγουμε οικονομικότερα πλαστικά αλλά και φτηνότερη βενζίνη και καύσιμα.

  Στο τελευταίο ερωτήματα θα πρέπει να οριστεί κατάλληλο νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο. Πχ να οριστεί φόρος για κάθε κυβικό μέτρο ή και χιλιόμετρο εξορυχθέντος υδρογονάνθρακα ένα χ ποσό. Έτσι για κάθε κυβικό υδρογονάνθρακα να είναι μια άμεση αποταμίευση στο Ελληνικό Δημόσιο. Εφόσον είναι εφικτό πχ Η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα είναι αποκλειστικά Ελληνική και δεν εμπλέκονται και άλλα κράτη.

  Στο προτελευταίο πάλι είναι κάτι που δεν το γνωρίζω έτσι δεν μπορώ να εκφράσω άποψη μόνο ο χρόνος θα δείξει πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις με Ελλάδας με άλλα κράτη.

  Advertisements

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.