Εφορίες, Χρέη και Ακίνητα


Πρόσφατα όσο από την αυτοδιοικούμενη ΕΡΤ όσο και από το http://www.freepen.gr/2013/10/blog-post_6129.html έμαθα ότι όσοι χρωστάνε ετοιμάζουν την δυνατότητα να μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη του μεταβιβάζοντας ένα ακίνητο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αλλά υπάρχει ένα μικρό θεματάκι:

Αν χρωστάς 20000€ και το ακίνητο έχει αξία αντικειμενική 30000€ δεν σου δίνουν με κάποιο τρόπο πίσω την διαφορά αξίας του ακινήτου. Ακόμη σύμφωνα με την ΕΡΤ αναφέρει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί και ο νέος μηχανισμός υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών.

ΕΕΕ συγνώμη αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΛΟΓΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ; Δηλαδή άμα σου χρωστάω 10000€ και στο αποπληρώσω σε λάδι αξίας 20000€ δεν θα θες να έχεις την διαφορά αξίας εξισοροπημένη με κάποιο τρόπο. Πχ να μου δώσεις την διαφορά αξίας των 10000€ σε σαρδέλες ή άμεσα με μετρητά ή με  κάποια εξυπηρέτηση.

Δηλαδή τι ποιο δίκαιο εφόσον δεν θέλετε να δώσετε χρήματα να μπορεί την διαφορά να την δώσει σε ακίνητο ή να κόψει κάτι από την φορολογία των επόμενων ετών.  Εφόσον σου δίνω ακίνητο που κάνει 30000€ δώσε μου ένα διαμέρισμα αξίας 10000€ ή κόψε από τον φόρο της επόμενης χρονιάς κατά 10.000€.

Δηλαδή δεν μπορώ να κατανοήσω όλη την έλλειψη λογικής που έχει το Ελληνικό δημόσιο (πέρα από την έλλειψη χρημάτων, εργασίας και δικαιοσύνης και δημοκρατίας).  Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια πάσχει από μια έλλειψη προφανούς λογικής πχ. Συγκέντρωση όλων των οφειλών του δημοσίου προς τον λαό και αντίστροφα σε έναν ενιαίο μηχανισμό πχ. Χρωστάω φόρους, τέλη κλπ κλπ αξίας 10.000€ και είμαι δημόσιος υπάλληλος και δημόσιος φορέας μου χρωστά 20.000€ γιατί να μην πάρω άμεσα την διαφορά των 10.000€ και να είμαστε πάτσι; ΤΙ ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ;

Παρά όχι θα σου δώσω 10.000€ για να πάρω τα 20.000€ που μπορεί να μην έχω το ποσό αυτό ενώ δίνοντας την διαφορά είμαστε καλυμμένοι και οι 2 λόγο ότι και εσύ πληρώνεσαι αλλά και εγώ παίρνω τα χρήματα πίσω που μου οφείλει το δημόσιο.

Δηλαδή πρέπει να υλοποιηθούν κάποια προφανή πράγματα όπως το παραπάνω. Αλλά και πάλι υπάρχει ένα ερώτημα που με τρελαίνει.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Δηλαδή λέμε για κάποιο στοιχειώδες πράγμα για κάποιο πράγμα που το διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι. Δηλαδή και το καλό που κάνουν πάνε τα το καταστρέψουν.

Δηλαδή έλεος……..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.