Μαγκάλια στην ανάπτυξη


Σήμερα όπως είναι γνωστό ένα κοριτσάκι πέθανε από ασφυξία μέσα στο σπίτι της εξαιτίας του μαγκαλιού που άναψε η μητέρα της. Ακόμα ανάφεραν ότι εξακολουθείτε πλέον να καίγατε το ξύλο αντί του πετρελαίου σαν μέσο θέρμανσης. Ακόμα ανέφερε ότι τα μαγκάλια επηρεάζουν την ατμόσφαιρα και την ανθρώπινη υγεία ως προς το χειρότερο χάρις του μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την καύση. Ακόμα ανέφερε σταθερότητα στο εμπόριο για τα πρωτεύοντα είδη και μείωση στα δευτερεύοντα.

Από το παραπάνω κολάζ ειδήσεων είναι ότι οι συμπολίτες μας κόβουν κάποια έξοδα στην θέρμανση για να μπορούν να πάρουν κάποια βασικά είδη όπως τρόφιμα και πλέον υπολογιστές (ναι έχει γίνει βασικό είδος). Παρόλα αυτά ακούω την είδηση για ανάπτυξη κλπ κλπ. Και εγώ αναρωτιέμαι:

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Το ότι πρέπει να καίμε ξύλα για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας;  Το ότι για να μπορούμε να φάμε κάθε χειμώνα πρέπει να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε και να πεθαίνουμε από ασφυξία; Δηλαδή έλεος. Αν είναι τότε αυτό ανάπτυξη τότε εγώ είμαι ο πάπας της Ρώμης. Το να πρέπει κάποιον να αναγκάζεται έμμεσα να βλάπτει την υγεία του αλλά των συμπολιτών του για να ζήσει; Το ότι πλέον υπάρχει μια σταθερότητα δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα ως προς το χειρότερο. Και το ότι άνθρωποι αντί για πετρέλαιο καίνε μαγκάλια και τζάκια είναι ένα από αυτά.

Ακόμη ο μισθός και οι συντάξεις έχουν μειωθεί αρκετά. Δηλαδή είναι ανάπτυξη το ότι θα είμαστε ακόμη ποιο φτωχοί; Γιατί μην ξεχνάτε πως ένα σημαντικό ρόλο στις μεγάλες επενδύσεις παίζει ρόλο και ο μισθός των υπαλλήλων. Τόσο ποιο χαμηλός τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα προθυμίας για επένδυση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.