Πως έμαθα ότι δεν ήξερα από development


Με το που πήρα στα χέρια το λελεδόχαρτο (μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής ενός άντρα) είπα να πάω να ποισω εργασία. Όμως όπως αποδείχθηκε είχα έλλειψη σε frotnend τεχνολογίες όπως HTML/CSS, javascript, jquery, γι αυτό δεν πήρα την θέση εργασίας. Με το ενδεχόμενο επανάληψης του σεναρίου και σε επόμενο εργοδότη είπα να καθίσω και να τα μάθω.

Γι αυτό τον σκοπό μπήκα στο http://www.codeacademy.com που ωραία και διαδραστικά σου μαθαίνει javascript, jquery, HTML/CSS, Ruby, Php, Python κλπ κλπ. Και μετά δια μέσου learnyounode μιας εφαρμογής command line που σου μαθαίνει NodeJS έμαθα NodeJS. H εφαρμογή σε Ubuntu linux για να εγκατασταθεί δίνεται τις εντολές:

sudo apt-get install nodejs # Για εγκατάσταση του nodejs
sudo npm install learnyounode -g #Για εγκατάσταση της εφαρμογής

Και απλά τρέχουμε στο terminal:

learnyounode

Εφόσον τα έμαθα κάθισα και δούλεψα ένα php Framework. Πλέον είναι απαραίτητο για μια σύγχρονη εφαρμογή να παίζει πάνω από framework.Για αρχή είδα το yii και εκμεταλευόμενος το framework και τις γνώσεις της  javascript έκανα ένα γρήγορο project για δείγμα εργασίας. Ακόμη καλό είναι να κάνετε δικά σας μικρά project και να δείχνετε τον κώδικα στο github λόγο ότι μετράει θετικά, δείχνει ότι δεν φοβάσαι να δείξεις τον κώδικά σου συν ότι δείχνει έχεις δουλέψει πάνω σε τεχνολογίες και σε ποιες έχεις δουλέψει περισσότερο.

Εφόσον έκανα το project έστειλα ξανά στον ίδιο εργοδότη και με λίγη «πίεση» μου έδωσε ένα project για δοκιμαστικό. Ελπίζω σε αίσιο τέλος, όπως και να σας έδωσα 2-3 tips για τα πρώτα βήματά σας στην αγορά εργασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.