Διόρθωση προβλημάτων ήχου στις εμπρόσθιες θύρες ακουστικών Η/Υ με νέα μητρική σε παλιό κουτί Η/Υ


Όπως και εγώ, πιστεύω πως αρκετοί αντί να αγοράζετε ένα νέο desktop, απλά αναβαθμίζετε κομμάτι – κομμάτι τον Η/Υ σας διατηρώντας το παλιό κουτί, έτσι μετά από μερικά χρόνια αναβαθμίζετε και τη μητρική πλακέτα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να βεβαιώθητε υπό μια μορφή το hardware φέρνει τον ήχο στα ακουστικά του Η/Υ σας. Υπάρχουν 2 τρόποι στον οποίο γίνετε αυτό:

  • Δια του παλαιότερου AC’97, στον οποίον ο ήχος των ακουστικών μπορεί να μεταφερθεί και στα ηχεία παράλληλα.
  • Δια Ιntel HD στον οποίων δίνετε η δυνατότητα εντοπισμού πότε τα ακουστικά συνδέονται στον Η/Υ, λόγο ότι θεωρούνται διαφορετικές έξοδοι. Έτσι αυτόματα από το εκάστοτε λειτουργικό μπορεί να διακόπτει τον ήχο στα ηχεία του Η/Υ.

Εάν έχετε μια νεότερη μητρική κατά πάσα πιθανότητα ο εμπρόσθιος ήχος να είναι σε intel HD που σημαίνει ότι θα πρέπει «χεράτα» να ανεβάζετε την ένταση του ήχου για να ακούτε στα μπροστινά ακουστικά, δηλαδή να μην εντοπίζετε το ότι καρφώσατε το βύσμα των ακουστικών.

Σε αυτήν την περίπτωση δείτε εάν η μητρική σας υποστηρίζει ΚΑΙ το πρότυπο AC’97 στο εγχειρίδιο μετά μπορείτε στο UEFI menu (aka BIOS Menu) να ρυθμίσετε από IntelHD σε AC97.

Ακόμη μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο μπροστινός ήχος είναι AC97 βλέποντας το βύσμα του καλωδίου που συνδέετε στην πλακέτα της υποδοχής των ακουστικών εάν έχει καλωδιάκια που ΔΕΝ πάνε προς τα μπρός αλλά συνδέουν κάποια πινάκια της κατάλληλης υποδοχής της μητρικής μεταξύ τους ή και το αναγράφει πάνω στο βύσμα.

Εναλλακτικά μπορείτε να παίξετε με τις ρυθμίσεις στο bios όσο αφορά τον ήχο και να δείτε τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση Ubuntu GNU/Linux εάν επιλέξετε την επιλογή για την έξοδο των ακουστικών τότε θα ακούτε ήχο ΚΑΙ από τα μπροστινά ακουστικά ΑΛΛΑ και από τα ηχεία Η/Υ, παρόμοια συμπεριφορά θα υπάρχουν και σε άλλα λειτουργικά συστήματα και άλλες διανομές GNU/Linux.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.