Συνιστώμενα προγράμματα για αύξηση παραγωγικότητας σε Ubuntu GNU/Linux (Για εργαζόμενους στην πληροφορική).


Δουλεύοντας σαν προγραμματιστής υπάρχουν κάποια προγράμματα τα οποία μου έκαναν τη ζωή ποιο εύκολη. Προκειμένου να διευκολύνω και την δικιά σας ζωή σας τα λέω και σε εσάς. Γι αυτό πάρτε μάσκα βατραχοπέδιλα και ας κάνουμε την βουτιά μας!!!!

Guake terminal

Πολλές φορές θέλετε μια κονσόλα άμεσα προσβάσιμη αλλά η εναλλαγή μεταξύ πολλά παράθυρων συμπεριλαμβανομένου και του τερματικού δεν είναι και ότι ποιο βολικό. Με το Guake Terminal μπορείτε με το πάτημα ενός πλήκτρου να έχετε άμεσα μια κονσόλα διαθέσιμη. Βολικό όποτε έχετε μια οθόνη αντί για 2 που μπορείτε να έχετε την κονσόλα άμεσα διαθέσιμη. Προσωπικά το βολεύτικα ειδικά στον οικιακό desktop. Έτσι πχ. μπορείτε να έχετε τον editor που γράφετε κώδικα η μια ρύθμιση και εύκολα να το δοκιμάζετε.

Ιστοσελίδα: http://guake.org/
Στο Ubuntu υπάρχει στα αποθετήρια

Terminator

Πολλές φορές ειδικά σε μεγάλες οθόνες βολεύει να έχετε πολλαπλά τερματικά ανοικτά. Ακόμη πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να γράψετε την ίδια εντολή σε πολλά διαφορετικά terminal sessions πχ. να κάνετε χειροκίνητα update τους σέρβερ σας. Το terminator έχει το χαρακτηριστικό που μπορείτε ταυτόχρονα να γράφετε σε πολλαπλά τερματικά, γλιτώνοντας σας από την χαμαλοδουλειά.

Στο Ubuntu υπάρχει στα αποθετήρια

Shutter

Πολλές φορές θέλουμε όταν τραβάμε ένα screenshot να επισημάνουμε κάποια σημεία με βελάκια κλπ κλπ η και ακόμη από μια εικόνα μπορούμε να θέλουμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα πχ. από ένα screenshot μιας ιστοδελίδας – εφαρμογής να θέλουμε να δείξουμε ένα σημείο που θέλει φτιάξιμο το CSS στον developer που προσλάβαμε. Το shutter απλά just rocks!!!!

Ιστοσελίδα http://shutter-project.org/
Στο Ubuntu υπάρχει στα αποθετήρια

Atom text editor

Ο atom είναι ένας text editor με πάρα πολλά plugins. Προσωπικά το χρησιμοποιώ για να αναπτύσω Dockerfiles για docker images αλλά και σαν sidekick με το IDE όταν γράφω κώδικα για να κάνω prettyfy Json αλλά και base64 decoding χωρίς να γράφω πολλές εντολές. Πραγματικά για μένα είναι ένας ελβετικός σουγιάς ελευθέρου λογισμικού. Από τους δημιουργούς του github με αγάπη.

Ιστοσελίδα http://atom.io/
Στο Ubuntu ΔΕΝ υπάρχει στα αποθετήρια θα πρέπει να κατεβάσετε το .deb από την παραπάνω ιστοσελίδα και να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα. Ακόμη δε για ubuntu gnu/linux  υπάρχει και σαν snap πακέτο το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω snapcraft.

1 thoughts on “Συνιστώμενα προγράμματα για αύξηση παραγωγικότητας σε Ubuntu GNU/Linux (Για εργαζόμενους στην πληροφορική).

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.